- Reklama -magazín

Profesionální vakuování i u vás v kuchyni: Prodlužte trvanlivost potravinám snadno a rychle

Uchovávání ve vakuu je moderní způsob skladování potravin. V čem tkví jeho výhody a co k tomu budeme vlastně potřebovat?

Proč zrovna vakuování?

Vakuování dokáže prodloužit trvanlivost. V průměru vydrží vakuované potraviny dvakrát až třikrát déle než ty skladované běžným způsobem. Například obyčejný chléb zabalený a uskladněný standardně doma „zvládne“ přibližně 2 až 3 dny. Ve vakuovém balení můžete jeho trvanlivost prodloužit na dokonce 7 až 8 dní. Jídlo vám nezplesniví a zůstane čerstvé. Dáno je to tím, že při vakuování se odstraní veškerý vzduch, který by za normálních okolností představoval ideální prostředí právě pro růst nejrůznějších nežádoucích mikroorganismů.

Co je možné uchovávat ve vakuu?

Vakuové balení nám tak umožní pro pozdější konzumaci udržet celou řadu potravin, jako je maso, sýry nebo těstoviny. Vakuovat lze i již hotová jídla, jako jsou polévky nebo omáčky. Uchovat lze tímto způsobem i vařené maso nebo pečivo. Už se vám tak nestane, že špatně odhadnete množství potravin, které jste koupili nebo uvařili, a musíte je vyhodit. Díky tomu budete mnohem méně plýtvat a ušetříte. Vakuování je totiž skvělé také k uchovávání chleba a pečiva, které musíme kupovat, když ne každý den, tak alespoň obden, aby bylo čerstvé. Tři dny starý chléb už nikdo nechce. Pokud ale budete mít tři dny chléb ve vakuu, bude po vyjmutí chutnat a vonět, jako by byl právě upečený. S vakuovými dózami tak zažijete novou dimenzi plánování v kuchyni.

Jednoduché vakuování s vakuovými dózami

Jak na vakuování? Pro tento způsob uskladnění potravin se hodí zejména speciální uzavřené vakuové dózy. K těmto dózám se pak dodávají nejčastěji ruční, ale i elektrické pumpičky, které slouží k odčerpání vzduchu a vytvoření požadovaného efektu vakua. Běžně ve vakuových dózách můžete takto ošetřené potraviny skladovat ve spíži nebo v ledničce, nádoby jsou ale vhodné i pro použití do mrazáku. Použitelné jsou standardně do mikrovlnné trouby, až se rozhodnete jídlo konzumovat, můžete si jej tedy pohodlně ohřát rovnou v nich. Samozřejmostí je také to, že dózy jsou znovu použitelné. Umýt je můžete taktéž v myčce nádobí. Vyrábějí se z odolného a zdravotně nezávadného plastu, případně ze skla. Vakuové dózy proto představují praktického pomocníka do každé kuchyně.

Další články autora

PR článek

Nejnovější články

Úsporné i ekologické vytápění zajišťují plynové kotle

Plynové kotle představují moderní a efektivní řešení pro vytápění domů, a jejich popularita v...

Zabouchnuté dveře otevřeme rychle a za rozumnou cenu

Pravidlem se často stává, že když se v jeden den začne něco komplikovat, komplikuje se...

Vibrační technika pro stavebnictví – klíčová výbava pro efektivní...

Vibrační technika pro stavebnictví patří mezi základní vybavení pro stavbu a rekonstrukci. Její využití...

Vyberte si kvalitní nábytek nabízející 100% kvalitu a komfort

Plánujete, že v tomto roce projde vaše bydlení proměnou a vy vyměníte starý nábytek za...

Betonový plot jako ochrana, ale i designový prvek

Chystáte se pořídit si nový plot a přemýšlíte nad tím, jaký zvolit? Nabídka je...

Bioklimatickou pergolu nyní můžete mít se slevou 20%

Konečně jste dostavěli dům, dodělali jste terasu a už se těšíte na další letní...

Comments